Het DeestNieuws van februari – maart 2020 (jaargang 6, nummer 1) is uit en wordt deze week weer verspreid door geheel Deest. Het DeestNieuws is wederom goed gevuld met 44 pagina’s. In dit nummer een leuk artikel over Grada van Welie, het programma van De Vrolijke Golf en veel informatie over de Uivermeertjes, nieuws van SCD’33 en nog veel meer. Wij wensen U veel leesplezier.

Vanaf vandaag wordt de papieren versie van het Deestnieuws door Deest verspreid. De papieren versie heeft het maximale aantal pagina van 44. Helaas zijn er artikelen bij de redactie binnen gekomen welke niet meer in de papieren versie konden worden opgenomen. Om de schrijvers van deze artikelen tegemoet te komen hebben wij deze wel opgenomen in de Digitale versie van Deestnieuws. Deze heeft 48 pagina’s i.p.v. 44 pagina’s.

Hoewel wij de afgelopen maand een aantal keren hebben aangegeven dat door het uitvallen van Martin wij het liefst zo snel mogelijk de kopij binnen wilden hebben, om Barry zo min mogelijk te belasten, ontstonden er discussies over de uiterlijk inleverdatum. In het Deestnieuws van december / januari staat daar nu uiterlijk 31 januari 2020. Hierbij gaan wij uit van het principe vol is vol en wie eerst komt die het eerst maalt. Mocht op 30 januari 2020 de 44 pagina’s zijn gevuld dan gaat het Deestnieuws naar de drukker.

Het Digitale Deestnieuws wordt geplaatst op de site van SCD33 nl. www.scd33.nl of de site van ’t Trefpunt nl. www.trefpuntdeest.nl.

Wij wensen U veel leesplezier, plezierige feestdagen en een gelukkig en gezond 2020.

Martin, Hans & Barry

Laan Verwaaijen 80 jaar!

Op 31 oktober  2019 is Laan Verwaaijen 80 jaar geworden. Laan is één van onze trouwste supporter van SCD’33. Elke zondagmiddag is hij op het voetbalveld te vinden om naar de wedstrijd van het 1e elftal te kijken en te supporten. Laan is voor zijn 80e verjaardag op 10 november 2019 verrast als “ere lid” de aftrap van de wedstrijd SCD’33 – Batavia op sportpark Kremershof te mogen doen. Voor hem was het een onvergetelijke middag en Laan wil, ook namens zijn familie, iedereen bedanken die zijn of haar bijdrage heeft geleverd aan deze super mooie beleving!

SCD’33 2

Indeling SCD’33 2 5e Klasse

Tegenstanders zijn:

RVW 2 – AVIOS/DBV 2 – Unitas ’28 2 – SCD’33 2 – Niftrik 2 – DSZ 2 – Woezik 7 – WVW 3 – vv Ewijk 3 – vv Ewijk 4 – AAC/Olympia 2 – DIOSA 2

Bericht bekijken

Overwinning voor SCD van koploper Niftrik 20 okt. 2019

Wat een heerlijke middag, winnen van de KOPLOPER! Eerste helft heer en meester 0-2 voor met rust. Van de 55 min tot 65 min niet bij de les 2-2. Maar de boys hebben de rug gerecht, zijn gaan strijden als leeuwen en als je dan ook nog goed blijft voetballen dan kan t niet uitblijven. Prachtige aanval prachtig afgemaakt in de 92stw min door Michael Fakiera snoeihard geplaatst in de onder hoek!!! Toppers!!! 0-1 Kürsat en 0-2 Max Obaro Ukusare !!!! Klasse Boys!!!

SCD sluit seizoen goed af!

DE LAATSTE WEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN 2017/2018

SCD 1-AQUILA 1

Na een goed seizoen [trots op iedereen] konden we nog 6 worden en de 0 houden voor onze keeper Freek

Iedereen was op tijd aanwezig was dit een voorbode !!!

De eerste wissel was Bart de Klein voor Berat Yilmaz

Daarna kwam er een publieks wissel voor de Trainer Mark de Beijer (dank je wel hier voor Don) Dicky de Klein kwam er voor in de plaats

Daarna maakte Scd een mooi doelpunt door Michael Fakira onze vrije trappen specialist 2-1

Zou het dan toch gebeuren?

De laatse wissel kwam er ook  Joost van Dinteren voor Alex Nyugen (bedankt Alex voor je positieve houding en je mooie stukjes)

Wij verzuimde hierna om ons zelf te belonen en in plaats daarvan scoorde Aquila zeer fraai 2-2

Eind goed al goed Unitas had gewonnen van SVO en het was goed zo

Keurig op plaats 7 37 punten prima prestatie klasse boys

Spelersgroep en begeleiding bedankt voor jullie inzet

EEN TEAM EEN TAAK

Vrijwilligers bedankt voor dit jaar maar ook voor de gezellige middag zonder jullie ben je nergens KLASSE

Bestuur bedankt voor het vertrouwen om mijn klus als hoofdtrainer te mogen vervullen

En boven al: de gezellige afsluiting en het bedank woord van Hans de Klein,  Hans bedankt.

Succes allemaal volgend jaar ,

Sportieve Groet,

Mark De Beijer

SCD behaald 6 punten in één week.

Aquila – SCD 1

Op Hemelvaartsdag werd in Dreumel de afgelaste wedstrijd tussen Aquila en SCD ingehaald. Ondanks een sterke start van SCD kwam Aquila als eerste op voorsprong; nadat de scheidsrechter weigerde te fluiten voor een overtreding op een aanvaller van SCD kon Aquila, met de wind in de rug, met een lange bal snel naar voren. Een snelle Aquila-aanvaller kon op het doel afrennen en kapte, met ietwat geluk, de bal naar zijn rechtervoet en schoot de bal onhoudbaar in het doel: 1-0.
Ook na de 1-0 bleef SCD de betere ploeg. Tot frustratie van de ploeg uit Deest werden twee doelpunten, ten onrechte, afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Tot overmaat van ramp kwam Aquila op 2-0 ondanks dat er door de grensrechter gevlagd is voor hands van de Aquila-aanvaller. Zo kwam het sterkere SCD onterecht op een grotere achterstand. Vlak voor rust maakte Jeroen van Mastrigt de verdiende aansluitingstreffer. Na een goede voorzet van rechts kon hij de bal binnenlopen. De 2-1 was tevens de ruststand.

Na de rust ging SCD op jacht naar de gelijkmaker. Ondanks het overwicht van SCD duurde het relatief lang voordat de gelijkmaker viel. Het was Berat Yilmaz, die inviel voor de sterk spelende Bart de Klein, die de verdiende 2-2 uit een vrije trap in schoot. Een minuut later kreeg SCD een strafschop, nadat Jeroen van Mastrigt in de zestien gevloerd werd. Mustafa Gungor nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal onberispelijk in het doel. Zo kwam SCD dik verdiend op voorsprong in Dreumel. Aquila zette in de slotfase nog aan, maar het was SCD die in de blessuretijd scoorde. Zo won SCD terecht met 4-2 van Aquila.

Enkele dagen later traden de mannen uit Deest op het eigen kunstgrasveld aan tegen DVE-Trajanus. Ondanks dat deze wedstrijd op Moederdag werd gespeeld, was de gehele selectie van SCD aanwezig. Alleen dat gegeven al was een prettig begin van de middag.
SCD kwam meteen goed uit de startblokken en het was een wonder dat er in de eerste helft geen doelpunten viel. SCD kreeg meer dan een handvol goede kansen, maar het lukte de thuisploeg maar niet om te scoren tegen het zwak spelende DVE.
In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. SCD had veel balbezit en kreeg de beste kansen. Omdat er maar niet gescoord werd, begon de spanning toe te nemen.
Halverwege de tweede helft viel eindelijk de bevrijdende openingstreffer. Joost van Dinteren scoorde, op de verjaardag van zijn zoon, op prachtige wijze de 1-0. Hij kreeg een hoge voorzet, controleerde bal knap en tikte de bal met een boog over de keeper heen. Na de 1-0 was het verzet van DVE verbroken en kwamen er nog meer kansen voor SCD. De mannen uit Deest bleven grote kansen missen, maar de verwachtte 2-0 kwam alsnog van de voet van Jeroen van Mastrigt. Na de 2-0 schoot Mustafa Gungor vanaf de stip ook de 3-0 binnen, nadat hij zelf gevloerd werd in het strafschopgebied.
In de slotseconden maakte DVE, met een mooie vrije trap, nog een eretreffer: 3-1.

Zo wonnen de mannen van SCD twee wedstrijden in vier dagen en sprongen zij naar de zevende plek in de competitie. Helaas zijn er nog maar twee speelronden te gaan tot aan de zomerstop, want SCD zit in een heel goede flow

SCD wint in Herveld

NSVV Kunde – SCD’33

Op donderdag om 18.45 uur werd de afgelaste wedstrijd van januari tussen NSVV FC Kunde tegen SCD alsnog gespeeld. Nadat SCD de leiding had genomen door een prachtig schot van Michael Fakiera werd er nog twee keer gescoord in de eerste helft. De thuisploeg scoorde twee maal uit een hoekshop. Zo ging de Nijmeegse club met 2-1 de rust in. Na de rust bleef SCD geconcentreerd spelen en kwam het door een vrije trap van Mustafa Gungor op gelijke hoogte. Mede dankzij vier (!) blessure gevallen kon SCD de druk niet op de thuisploeg houden en verloor het de grip op de wedstrijd. Omdat er al drie keer gewisseld was (uit noodzaak), moest SCD de wedstrijd met 10 man uitspelen. Kunde profiteerde hier maximaal van en nam definitief afstand van de mannen uit Deest. Het werd uiteindlijk 4-2 voor NSVV FC Kunde.

SCD wint in Herveld.

Drie dagen later moesten de mannen uit Deest al weer aantreden voor de volgende wedstrijd. De door blessure geplaagde ploeg moest in Herveld het opnemen tegen SVHA. Om 14.00 uur floot de scheidsrechter af voor het begin van de wedstrijd en twee minuten later kon hij al naar de middenstip wijzen na een snelle goal van SVHA. Bij een corner werd er raak gekopt door de thuisploeg. SVHA ging daarna meteen op zoek naar hun tweede goal, maar onder andere door goed keeperswerk van Freek Toren bleef SCD in de wedstrijd. Het kwam na 20 minuten zelfs op gelijke hoogte. Het was wederom Michael Fakiera die scoorde. En niet voor de eerste dit seizoen deed hij dat uit een vrije trap. Hij krulde de bal over de muur en de Herveldse keeper had er geen antwoord op: 1-1.
Na de gelijkmaker kreeg SCD een veldoverwicht. Dit had het team aan henzelf te danken. Er werd geconcentreerd gevoetbald en er werd op een positieve manier gecoacht door en naar elkaar. Kortom: er werd gevoetbald en gestreden als één team. En dat werd halverwege de eerste helft nogmaals onderstreept door een prachtige goal van Jeroen van Mastrigt na een geweldige aanval van SCD over veel schijven. Zeker 6 spelers van SCD waren actief betrokken bij dit doelpunt; de aanval begon bij de linksback. Via meerdere middenvelders kwam het uiteindelijk bij de rechtsback, Cengiz Gungor, die een perfecte steekbal in de benen had. Jeroen kon naar binnen kappen en schoot de bal onhoudbaar in de linker hoek. Schitterend!

Na de rust ging SCD rustig verder met de wedstrijd en het was wachten tot de 1-3 zou vallen. Die bleef een lange tijd uit en opvallend genoeg verloor SCD de grip op de wedstrijd, nadat SVHA een rode kaart kreeg. Met tien man kwam de ploeg uit Herveld weer in de wedstrijd door de ballen hard en hoog in te spelen op hun lange en fysiek sterke aanvallers. SCD had hier moeite mee, maar door meerdere goede reddingen van de SCD-keeper bleef de voorsprong gehandhaafd. In de blessure tijd maakte de SCD-aanvoerder, Mustafa Gungor, de beslissende en bevrijdende 1-3.

De mannen uit Deest hebben nu 2 weken de tijd om te herstellen. Hopelijk speelt SCD dan met fitte spelers, maar ik hoop bovenal dat ze dan spelen met dezelfde positieve instelling als vandaag in Herveld!

Foto’s opendag

SCD wint van koploper SVO

SCD 1 – SVO 1

Op de eerste paasdag kwam SVO uit Ooij op bezoek op Kremershof in Deest voor een competitiewedstrijd. SVO is bezig met een ijzersterk seizoen en heeft vrijwel alle wedstrijden tot nu toe gewonnen. Het leek op voorhand dus een moeilijke middag te worden voor de heren uit Deest.

Om 14.00 uur floot de scheidsrechter af voor het begin van de 16e speelronde van de competitie. En het was, zoals bij de wedstrijd in Ooij, SVO die als een raket van start ging. De thuisploeg uit Deest kwam in eerste instantie nog goed weg bij een te korte terugspeelbal; een terugspeelbal  van SCD werd onderschept door een aanvaller van SVO die daarna vrij kon doorlopen naar het doel. Freek, de keeper van SCD, kwam goed uit zijn goal en kon het schot ternauwernood keren. Het ging wel ten koste van een hoekschop. Uit die corner viel de 0-1; na een scherpe hoekschop kon een SVO-speler ongehinderd vanaf 5 meter binnenkoppen. Na 3 minuten al zo’n grote kans tegen krijgen en uit de eerste de beste hoekschop een tegendoelpunt krijgen, bracht wel wat schrik bij iedereen die Deest steunde. Het leek uit te lopen tot een lange, zware en vervelende middag.
Na het tegendoelpunt begon SCD eindelijk wat grip te krijgen op het middenveld. Er ontstond een interessant en gelijkopgaand gevecht tussen twee ploegen die bereid waren om alles te geven voor een goed resultaat. SVO had meer balbezit, maar kon geen grote kansen creëren. En SCD was vaak in de counter erg gevaarlijk met de snelle Jeroen en Mustafa.
Na een afgeslagen aanval van SVO kwam SCD op gelijke hoogte bij een goede aanval over links. Mustafa gaf, na een goede individuele actie, voor en Jeroen volleyde de bal prachtig langs de SVO-keeper: 1-1.
Enkele minuten later viel ook de 2-1; Michael onderschepte op het middenveld de bal en gaf een steekpass op maat op Jeroen. Jeroen kon ongehinderd op het doel af en schoot beheerst binnen. Voor Jeroen was dit zijn vierde(!) doelpunt in de laatste twee wedstrijden.
Ondanks de nodige druk van SVO lukte het SCD om de 2-1 tussenstand te behouden tot aan de rust.

Na de rust was het SVO die alles op alles ging zetten om toch punten mee te nemen naar Ooij, maar het was SCD die de eerste kans kreeg. Tom kreeg meteen na rust een hoge bal vanuit het middenveld, nam hem mee en tikte de bal onhoudbaar voor de keeper nipt langs het doel. SVO zette veel druk op de thuisploeg, maar de thuisploeg speelde geconcentreerd en gemotiveerd. Ze streden voor elkaar en gaven zeer weinig weg achterin. Ondanks de grote druk van de uitploeg waren de enige echte kansen in de tweede helft voor SCD. Doordat de 3-1 uit bleef, bleef het spannend op Kremershof. Na ruim negentig minuten voetballen, floot de scheidsrechter af en klonk er luid gejuich op en langs het veld van SCD. Een zwaar bevochten, maar toch welverdiende overwinning van de mannen uit Deest.