Evenementen

  • Geen evenementen

DEESTNIEUWS FEBRUARI – MAART 2020.

Het DeestNieuws van februari – maart 2020 (jaargang 6, nummer 1) is uit en wordt deze week weer verspreid door geheel Deest. Het DeestNieuws is wederom goed gevuld met 44 pagina’s. In dit nummer een leuk artikel over Grada van Welie, het programma van De Vrolijke Golf en veel informatie over de Uivermeertjes, nieuws van SCD’33 en nog veel meer. Wij wensen U veel leesplezier.

Martin – Hans en Barry

Deestnieuws Digitaal

Vanaf vandaag wordt de papieren versie van het Deestnieuws door Deest verspreid. De papieren versie heeft het maximale aantal pagina van 44. Helaas zijn er artikelen bij de redactie binnen gekomen welke niet meer in de papieren versie konden worden opgenomen. Om de schrijvers van deze artikelen tegemoet te komen hebben wij deze wel opgenomen in de Digitale versie van Deestnieuws. Deze heeft 48 pagina’s i.p.v. 44 pagina’s.

Hoewel wij de afgelopen maand een aantal keren hebben aangegeven dat door het uitvallen van Martin wij het liefst zo snel mogelijk de kopij binnen wilden hebben, om Barry zo min mogelijk te belasten, ontstonden er discussies over de uiterlijk inleverdatum. In het Deestnieuws van december / januari staat daar nu uiterlijk 31 januari 2020. Hierbij gaan wij uit van het principe vol is vol en wie eerst komt die het eerst maalt. Mocht op 30 januari 2020 de 44 pagina’s zijn gevuld dan gaat het Deestnieuws naar de drukker.

Het Digitale Deestnieuws wordt geplaatst op de site van SCD33 nl. www.scd33.nl of de site van ’t Trefpunt nl. www.trefpuntdeest.nl.

Wij wensen U veel leesplezier, plezierige feestdagen en een gelukkig en gezond 2020.

Martin, Hans & Barry

Laan Verwaaijen 80 jaar!

Op 31 oktober  2019 is Laan Verwaaijen 80 jaar geworden. Laan is één van onze trouwste supporter van SCD’33. Elke zondagmiddag is hij op het voetbalveld te vinden om naar de wedstrijd van het 1e elftal te kijken en te supporten. Laan is voor zijn 80e verjaardag op 10 november 2019 verrast als “ere lid” de aftrap van de wedstrijd SCD’33 – Batavia op sportpark Kremershof te mogen doen. Voor hem was het een onvergetelijke middag en Laan wil, ook namens zijn familie, iedereen bedanken die zijn of haar bijdrage heeft geleverd aan deze super mooie beleving!

SCD’33 2

Indeling SCD’33 2 5e Klasse

Tegenstanders zijn: 

 RVW 2 – AVIOS/DBV 2 – Unitas ’28 2 – SCD’33 2 – Niftrik 2 – DSZ 2 – Woezik 7 – WVW 3 – vv Ewijk 3 – vv Ewijk 4 – AAC/Olympia 2 – DIOSA 2

Bericht bekijken

Overwinning voor SCD van koploper Niftrik 20 okt. 2019

Wat een heerlijke middag, winnen van de KOPLOPER! Eerste helft heer en meester 0-2 voor met rust. Van de 55 min tot 65 min niet bij de les 2-2. Maar de boys hebben de rug gerecht, zijn gaan strijden als leeuwen en als je dan ook nog goed blijft voetballen dan kan t niet uitblijven. Prachtige aanval prachtig afgemaakt in de 92stw min door Michael Fakiera snoeihard geplaatst in de onder hoek!!! Toppers!!! 0-1 Kürsat en 0-2 Max Obaro Ukusare !!!! Klasse Boys!!!

SCD sluit seizoen goed af!

DE LAATSTE WEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN 2017/2018

SCD 1-AQUILA 1

Na een goed seizoen [trots op iedereen] konden we nog 6 worden en de 0 houden voor onze keeper Freek

Iedereen was op tijd aanwezig was dit een voorbode !!!

We begonnen met dezelde elf als tegen unitas en begonnen goed aan de wedstrijd

Helaas scoord Aquila 0-1 door niet goed verdedigen van onze kant

Het bleef op en neer gaan en wij maken 1-1 door Jeroen van Mastricht

Hier gaan wij ook de rust mee in

Na mekaar even scherp te hebben aan gesproken kwamen we goed uit de kleedkamer

Zoals afgesproken zouden we iedereen laten spelen

De eerste wissel was Bart de Klein voor Berat Yilmaz

Daarna kwam er een publieks wissel voor de Trainer Mark de Beijer (dank je wel hier voor Don) Dicky de Klein kwam er voor in de plaats

Daarna maakte Scd een mooi doelpunt door Michael Fakira onze vrije trappen specialist 2-1

Zou het dan toch gebeuren?

De laatse wissel kwam er ook  Joost van Dinteren voor Alex Nyugen (bedankt Alex voor je positieve houding en je mooie stukjes)

Wij verzuimde hierna om ons zelf te belonen en in plaats daarvan scoorde Aquila zeer fraai 2-2

Eind goed al goed Unitas had gewonnen van SVO en het was goed zo

Keurig op plaats 7 37 punten prima prestatie klasse boys

Spelersgroep en begeleiding bedankt voor jullie inzet

EEN TEAM EEN TAAK

Vrijwilligers bedankt voor dit jaar maar ook voor de gezellige middag zonder jullie ben je nergens KLASSE

Bestuur bedankt voor het vertrouwen om mijn klus als hoofdtrainer te mogen vervullen

En boven al: de gezellige afsluiting en het bedank woord van Hans de Klein,  Hans bedankt.

Succes allemaal volgend jaar ,

Sportieve Groet,

Mark De Beijer

SCD zet goede reeks voort.

SCD1 reisde met een kleine selectie, maar vol goede moed af naar Wamel met de hoop om hun goede reeks voor te zetten. De ploeg van trainer Mark de Beijer heeft de laatste vier wedstrijden 10 punten weten te pakken, waarmee de ploeg voorlopig op een mooie zevende plaats staat in de ranglijst.
Unitas had eerder dit seizoen van SCD gewonnen op Kremershof en de ploeg uit Wamel staat in de stand op plek nummer zes. Één plek hoger dan SCD. Bij winst maakt SCD nog kans om de zesde plek in de competitie af te pakken van Unitas.

Iets na half drie floot de scheidsrechter, die overigens prima floot, af voor de start van de wedstrijd. Al snel bleken de twee ploegen erg aan elkaar gewaagd te zijn. De thuisploeg, Unitas, had een licht overwicht, maar SCD kwam in de beginfase nog niet in de problemen.
Het was zelfs de ploeg uit Deest die als eerste gevaarlijk werd bij een snelle uitbraak. Berat Yilmaz, die in de aanval stond, reageerde goed op een goede pass vanuit het middenveld en kon nét niet uithalen vanwege goed verdedigend werk van Unitas.
Gaande de eerste helft bleef het spelbeeld hetzelfde: een boeiend gevecht op het middenveld, waarbij Unitas telkens stuitte op de goed georganiseerde formatie uit Deest. En Deest kwam er af en toe gevaarlijk uit en had enkele keren geschoten buiten het strafschopgebied.
Het was ook niet heel verrassend dat er niet gescoord werd voor de rust.

Ook na rust was dit lang het spelbeeld, hoewel Unitas steeds meer naar voren liep en dreigender werd. Doordat de thuisploeg steeds nadrukkelijker op zoek ging naar de openingstreffer kwam er meer ruimte achterin. SCD had het soms moeilijk, maar de ploeg bleef geconcentreerd spelen en werd ook steeds gevaarlijker bij hun uitbraken.
Unitas leek halverwege de tweede helft als eerste te scoren, maar Bart de Klein, die in de goal stond, had een prima antwoord op een hard afstandsschot en tikte de bal via de lat over het doel.
Vlak daarna viel wel de eerste treffer van de wedstrijd. Unitas viel aan, maar SCD verdedigde wederom erg goed. De bal kwam bij Mark de Beijer terecht die een fantastische steekpass had op Jeroen van Mastigt. De snelle aanvaller schudde zijn directe tegenstanders af op snelheid en schoot de bal in de lange hoek: 0-1 voor SCD!
Na de openingstreffer trachtte Unitas nog te scoren, maar was het SCD die de kansen kreeg. Omdat de goede kansen van SCD niet werden benut, bleef het billenknijpen tot aan het laatste fluitsignaal. Na enkele minuten blessuretijd floot de scheidsrechter eindelijk af en mochten de mannen van SCD de drie punten meenemen naar Deest.

Zondag 27 mei wordt om 14.30 uur de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld op Kremershof tegen Aquila. Kan SCD deze goede reeks voortzetten? Kan het misschien de zesde(!) plek van Unitas veroveren? Wat er ook gebeurd deze zondag, Deest mag nu al trots zijn op HUN voetbalclub. Laat zien hoe trots u bent en kom deze zondag kijken naar de laatste wedstrijd van het seizoen!

SCD behaald 6 punten in één week.

Aquila – SCD 1

Op Hemelvaartsdag werd in Dreumel de afgelaste wedstrijd tussen Aquila en SCD ingehaald. Ondanks een sterke start van SCD kwam Aquila als eerste op voorsprong; nadat de scheidsrechter weigerde te fluiten voor een overtreding op een aanvaller van SCD kon Aquila, met de wind in de rug, met een lange bal snel naar voren. Een snelle Aquila-aanvaller kon op het doel afrennen en kapte, met ietwat geluk, de bal naar zijn rechtervoet en schoot de bal onhoudbaar in het doel: 1-0.
Ook na de 1-0 bleef SCD de betere ploeg. Tot frustratie van de ploeg uit Deest werden twee doelpunten, ten onrechte, afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Tot overmaat van ramp kwam Aquila op 2-0 ondanks dat er door de grensrechter gevlagd is voor hands van de Aquila-aanvaller. Zo kwam het sterkere SCD onterecht op een grotere achterstand. Vlak voor rust maakte Jeroen van Mastrigt de verdiende aansluitingstreffer. Na een goede voorzet van rechts kon hij de bal binnenlopen. De 2-1 was tevens de ruststand.

Na de rust ging SCD op jacht naar de gelijkmaker. Ondanks het overwicht van SCD duurde het relatief lang voordat de gelijkmaker viel. Het was Berat Yilmaz, die inviel voor de sterk spelende Bart de Klein, die de verdiende 2-2 uit een vrije trap in schoot. Een minuut later kreeg SCD een strafschop, nadat Jeroen van Mastrigt in de zestien gevloerd werd. Mustafa Gungor nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal onberispelijk in het doel. Zo kwam SCD dik verdiend op voorsprong in Dreumel. Aquila zette in de slotfase nog aan, maar het was SCD die in de blessuretijd scoorde. Zo won SCD terecht met 4-2 van Aquila.

Enkele dagen later traden de mannen uit Deest op het eigen kunstgrasveld aan tegen DVE-Trajanus. Ondanks dat deze wedstrijd op Moederdag werd gespeeld, was de gehele selectie van SCD aanwezig. Alleen dat gegeven al was een prettig begin van de middag.
SCD kwam meteen goed uit de startblokken en het was een wonder dat er in de eerste helft geen doelpunten viel. SCD kreeg meer dan een handvol goede kansen, maar het lukte de thuisploeg maar niet om te scoren tegen het zwak spelende DVE.
In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. SCD had veel balbezit en kreeg de beste kansen. Omdat er maar niet gescoord werd, begon de spanning toe te nemen.
Halverwege de tweede helft viel eindelijk de bevrijdende openingstreffer. Joost van Dinteren scoorde, op de verjaardag van zijn zoon, op prachtige wijze de 1-0. Hij kreeg een hoge voorzet, controleerde bal knap en tikte de bal met een boog over de keeper heen. Na de 1-0 was het verzet van DVE verbroken en kwamen er nog meer kansen voor SCD. De mannen uit Deest bleven grote kansen missen, maar de verwachtte 2-0 kwam alsnog van de voet van Jeroen van Mastrigt. Na de 2-0 schoot Mustafa Gungor vanaf de stip ook de 3-0 binnen, nadat hij zelf gevloerd werd in het strafschopgebied.
In de slotseconden maakte DVE, met een mooie vrije trap, nog een eretreffer: 3-1.

Zo wonnen de mannen van SCD twee wedstrijden in vier dagen en sprongen zij naar de zevende plek in de competitie. Helaas zijn er nog maar twee speelronden te gaan tot aan de zomerstop, want SCD zit in een heel goede flow