Evenementen
  • Geen evenementen

SCD behaald 6 punten in één week.

Aquila – SCD 1

Op Hemelvaartsdag werd in Dreumel de afgelaste wedstrijd tussen Aquila en SCD ingehaald. Ondanks een sterke start van SCD kwam Aquila als eerste op voorsprong; nadat de scheidsrechter weigerde te fluiten voor een overtreding op een aanvaller van SCD kon Aquila, met de wind in de rug, met een lange bal snel naar voren. Een snelle Aquila-aanvaller kon op het doel afrennen en kapte, met ietwat geluk, de bal naar zijn rechtervoet en schoot de bal onhoudbaar in het doel: 1-0.
Ook na de 1-0 bleef SCD de betere ploeg. Tot frustratie van de ploeg uit Deest werden twee doelpunten, ten onrechte, afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Tot overmaat van ramp kwam Aquila op 2-0 ondanks dat er door de grensrechter gevlagd is voor hands van de Aquila-aanvaller. Zo kwam het sterkere SCD onterecht op een grotere achterstand. Vlak voor rust maakte Jeroen van Mastrigt de verdiende aansluitingstreffer. Na een goede voorzet van rechts kon hij de bal binnenlopen. De 2-1 was tevens de ruststand.

Na de rust ging SCD op jacht naar de gelijkmaker. Ondanks het overwicht van SCD duurde het relatief lang voordat de gelijkmaker viel. Het was Berat Yilmaz, die inviel voor de sterk spelende Bart de Klein, die de verdiende 2-2 uit een vrije trap in schoot. Een minuut later kreeg SCD een strafschop, nadat Jeroen van Mastrigt in de zestien gevloerd werd. Mustafa Gungor nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal onberispelijk in het doel. Zo kwam SCD dik verdiend op voorsprong in Dreumel. Aquila zette in de slotfase nog aan, maar het was SCD die in de blessuretijd scoorde. Zo won SCD terecht met 4-2 van Aquila.

Enkele dagen later traden de mannen uit Deest op het eigen kunstgrasveld aan tegen DVE-Trajanus. Ondanks dat deze wedstrijd op Moederdag werd gespeeld, was de gehele selectie van SCD aanwezig. Alleen dat gegeven al was een prettig begin van de middag.
SCD kwam meteen goed uit de startblokken en het was een wonder dat er in de eerste helft geen doelpunten viel. SCD kreeg meer dan een handvol goede kansen, maar het lukte de thuisploeg maar niet om te scoren tegen het zwak spelende DVE.
In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. SCD had veel balbezit en kreeg de beste kansen. Omdat er maar niet gescoord werd, begon de spanning toe te nemen.
Halverwege de tweede helft viel eindelijk de bevrijdende openingstreffer. Joost van Dinteren scoorde, op de verjaardag van zijn zoon, op prachtige wijze de 1-0. Hij kreeg een hoge voorzet, controleerde bal knap en tikte de bal met een boog over de keeper heen. Na de 1-0 was het verzet van DVE verbroken en kwamen er nog meer kansen voor SCD. De mannen uit Deest bleven grote kansen missen, maar de verwachtte 2-0 kwam alsnog van de voet van Jeroen van Mastrigt. Na de 2-0 schoot Mustafa Gungor vanaf de stip ook de 3-0 binnen, nadat hij zelf gevloerd werd in het strafschopgebied.
In de slotseconden maakte DVE, met een mooie vrije trap, nog een eretreffer: 3-1.

Zo wonnen de mannen van SCD twee wedstrijden in vier dagen en sprongen zij naar de zevende plek in de competitie. Helaas zijn er nog maar twee speelronden te gaan tot aan de zomerstop, want SCD zit in een heel goede flow