Oranje-wit

SUPPORTERSVERENIGING ORANJE WIT


In 1981 was de voetbalvereniging S.C.D ’33 volop in beweging. Het “S.C.D Nieuws” zag het levenslicht,de eerste plannen voor een nieuw clubhuiswerden gesmeed en ook in voetballend opzicht was het een “gouden” tijd hetgeen in 1982 resulteerde in maar liefst 3 kampioenschappen bij de heren senioren (1 e , 2 e en 5 e )
Het was dan ook niet vreemd dat verschillende leden die S.C.D een warm hart toe droegen, besloten,tot het oprichten van een supportersvereniging. In januari 1981 vormden Geert de Haardt, Jo v.d. Velden, Ben van Aanholt, Albert van Dinteren en Co Loeffen het bestuur van de vereniging in oprichting en door middel van een rondgang door Deest werden alle inwoners enthousiast gemaakt voor het
lidmaatschap. Dit resulteerde in een totaal van 150 leden en 65 donateurs, die in totaal een startkapitaal van f 3.361,50 inbrachten. Op 26 maart 1981 werd middels een vergadering de “in oprichting fase” omgezet in een definitieve. De supportersvereniging organiseerde kienavonden, rikconcoursen en dit alles ter ondersteuning van de jeugd en senioren van S.C.D ’33.
Verlichting op de sportvelden was één van de vele wensen van de vereniging. Deze is er uiteindelijk gekomen, maar financieel gezien zeker niet alleen door de supporters- vereniging. Toch bleek Oranje Wit in een behoefte te voorzien, want door middel van vele schenkingen werden toch zeer veel leden van de voetbalvereniging gelukkig gemaakt.
Vanaf 1988 werden kampioenschappen van de diverse elftallen beloond met een geldbedrag. De voetballende leden hebben de supporters vereniging daarbij lange tijd ontzien, maar de jaren 2000 met de 3 kampioenen (5 e , A1 en D1) en 2001 met 3 kampioenen (F1, D1 en B1) waren natuurlijk “dure” jaren.
Andere belangrijke activiteiten en ondersteuningen van de laatste 13 jaar zijn onder andere; uitgave S.C.D Nieuws in 1988 en 1989, bijdrage supportersbussen, uitgave programmablad bij het eerste elftal, bijdrage jubileum S.C.D 60 jaar en 75 jaar, aanschaf hesjes en trainingsballen, uitgave van de jaarlijkse evenementen kalender.
Bij het 90 jarig jubileum van SCD werd de uitgave van een extra editie van het Deest Nieuws mogelijk gemaakt. Ook konden tijdens dit jubileum weer enkele nieuwe leden worden ingeschreven. Hierdoor maakt de ophaler van de contributie, Jo v.d. Velden, jaarlijks in de maanden mei en juni weer een flinke ronde door Deest.
Nieuwe leden zijn natuurlijk altijd welkom. De contributie bedraagt € 11,00 per jaar.
Informatie te verkrijgen bij Toon Verkerk, 06-50266333 of via
verkerktoon@gmail.com