SCD wint in Herveld

NSVV Kunde – SCD’33

Op donderdag om 18.45 uur werd de afgelaste wedstrijd van januari tussen NSVV FC Kunde tegen SCD alsnog gespeeld. Nadat SCD de leiding had genomen door een prachtig schot van Michael Fakiera werd er nog twee keer gescoord in de eerste helft. De thuisploeg scoorde twee maal uit een hoekshop. Zo ging de Nijmeegse club met 2-1 de rust in. Na de rust bleef SCD geconcentreerd spelen en kwam het door een vrije trap van Mustafa Gungor op gelijke hoogte. Mede dankzij vier (!) blessure gevallen kon SCD de druk niet op de thuisploeg houden en verloor het de grip op de wedstrijd. Omdat er al drie keer gewisseld was (uit noodzaak), moest SCD de wedstrijd met 10 man uitspelen. Kunde profiteerde hier maximaal van en nam definitief afstand van de mannen uit Deest. Het werd uiteindlijk 4-2 voor NSVV FC Kunde.

SCD wint in Herveld.

Drie dagen later moesten de mannen uit Deest al weer aantreden voor de volgende wedstrijd. De door blessure geplaagde ploeg moest in Herveld het opnemen tegen SVHA. Om 14.00 uur floot de scheidsrechter af voor het begin van de wedstrijd en twee minuten later kon hij al naar de middenstip wijzen na een snelle goal van SVHA. Bij een corner werd er raak gekopt door de thuisploeg. SVHA ging daarna meteen op zoek naar hun tweede goal, maar onder andere door goed keeperswerk van Freek Toren bleef SCD in de wedstrijd. Het kwam na 20 minuten zelfs op gelijke hoogte. Het was wederom Michael Fakiera die scoorde. En niet voor de eerste dit seizoen deed hij dat uit een vrije trap. Hij krulde de bal over de muur en de Herveldse keeper had er geen antwoord op: 1-1.
Na de gelijkmaker kreeg SCD een veldoverwicht. Dit had het team aan henzelf te danken. Er werd geconcentreerd gevoetbald en er werd op een positieve manier gecoacht door en naar elkaar. Kortom: er werd gevoetbald en gestreden als één team. En dat werd halverwege de eerste helft nogmaals onderstreept door een prachtige goal van Jeroen van Mastrigt na een geweldige aanval van SCD over veel schijven. Zeker 6 spelers van SCD waren actief betrokken bij dit doelpunt; de aanval begon bij de linksback. Via meerdere middenvelders kwam het uiteindelijk bij de rechtsback, Cengiz Gungor, die een perfecte steekbal in de benen had. Jeroen kon naar binnen kappen en schoot de bal onhoudbaar in de linker hoek. Schitterend!

Na de rust ging SCD rustig verder met de wedstrijd en het was wachten tot de 1-3 zou vallen. Die bleef een lange tijd uit en opvallend genoeg verloor SCD de grip op de wedstrijd, nadat SVHA een rode kaart kreeg. Met tien man kwam de ploeg uit Herveld weer in de wedstrijd door de ballen hard en hoog in te spelen op hun lange en fysiek sterke aanvallers. SCD had hier moeite mee, maar door meerdere goede reddingen van de SCD-keeper bleef de voorsprong gehandhaafd. In de blessure tijd maakte de SCD-aanvoerder, Mustafa Gungor, de beslissende en bevrijdende 1-3.

De mannen uit Deest hebben nu 2 weken de tijd om te herstellen. Hopelijk speelt SCD dan met fitte spelers, maar ik hoop bovenal dat ze dan spelen met dezelfde positieve instelling als vandaag in Herveld!