Evenementen
  • Geen evenementen

Vrijwilligers gevraagd

Wanneer je bij de club aankomt en richting de kantine loopt, loop je al gauw een aantal mensen tegen het lijf die als vrijwilliger hun steentje bijdragen aan de club. Of dat nu het barpersoneel, de secretaris of een scheidsrechter is; ze zijn allen even belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen die bij de club is als sporter of supporter een leuke dag of tijd heeft.

Maar vrijwilligers vinden is voor clubs anno 2024 moeilijker dan ooit. Hoewel er uiteenlopende redenen, drempels en oorzaken voor zijn dat mensen geen vrijwilligerswerk (kunnen) doen bij hun vereniging, proberen clubs tegenwoordig ook allerlei manieren om mensen aan te moedigen om te helpen of de club op een andere manier draaiende te houden; hogere contributie , verplicht vrijwilligerswerk doen, contributie afkopen d.m.v. vrijwilligerswerk, etc.Maar als we teruggaan naar de basis zijn er verschillende redenen waarom vrijwilligerswerk voor je vereniging leuk is om te doen. Daarom zetten we deze verschillende redenen op een rij voor je.

Je doet iets voor een ander
Of je nu achter de bar staat, op het veld met een fluit of langs de kant als trainer; je doet het voor een ander. Zonder jou zouden ze niet kunnen doen wat ze willen doen.

…. en je krijgt er een goed gevoel van
Als je ziet dat je andere mensen blij kunt maken als vrijwilliger, geeft dit jou ook een goed gevoel!

Het staat goed op je CV
Vrijwilligerswerk kan je in de toekomst ook helpen om nét die voorsprong te hebben bij een sollicitatie. Werkgevers zien op deze manier dat je bereid bent om jezelf te blijven ontwikkelen en zonder eigenbelang ergens te helpen.

Je doet meer sociale contacten op
Als vrijwilliger ben je al snel ergens een aanspreekpunt voor en kom je dus veel in gesprek met nieuwe mensen of mensen waarmee je niet eerder mee gesproken hebt. En daarnaast kom je veel in contact met alle andere vrijwilligers.

Je leert iets nieuws
Wanneer je aan vrijwilligerswerk doet blijf je je altijd ontwikkelen. Of je nu als horeca- of fysiotherapiestudent helpt binnen jouw vakgebied of iets compleet nieuws gaat doen om je club te helpen, je leert er altijd van, wat in de toekomst altijd weer handig kan zijn!

Waardering
Wat je er als vrijwilliger uiteindelijk altijd aan overhoudt is waardering! Niet alleen van de overige vrijwilligers, maar zeker van de dankbare mensen die je geholpen hebt met jouw werk. En dat dankbare gevoel is onbetaalbaar.

Kortom: het werk is onbetaalbaar voor je club en je helpt jezelf er ook absoluut mee. Ga dus gauw naar je bestuur en vraag waar jij kan helpen!