Evenementen
  • Geen evenementen

SCD wint van koploper SVO

SCD 1 – SVO 1

Op de eerste paasdag kwam SVO uit Ooij op bezoek op Kremershof in Deest voor een competitiewedstrijd. SVO is bezig met een ijzersterk seizoen en heeft vrijwel alle wedstrijden tot nu toe gewonnen. Het leek op voorhand dus een moeilijke middag te worden voor de heren uit Deest.

Om 14.00 uur floot de scheidsrechter af voor het begin van de 16e speelronde van de competitie. En het was, zoals bij de wedstrijd in Ooij, SVO die als een raket van start ging. De thuisploeg uit Deest kwam in eerste instantie nog goed weg bij een te korte terugspeelbal; een terugspeelbal  van SCD werd onderschept door een aanvaller van SVO die daarna vrij kon doorlopen naar het doel. Freek, de keeper van SCD, kwam goed uit zijn goal en kon het schot ternauwernood keren. Het ging wel ten koste van een hoekschop. Uit die corner viel de 0-1; na een scherpe hoekschop kon een SVO-speler ongehinderd vanaf 5 meter binnenkoppen. Na 3 minuten al zo’n grote kans tegen krijgen en uit de eerste de beste hoekschop een tegendoelpunt krijgen, bracht wel wat schrik bij iedereen die Deest steunde. Het leek uit te lopen tot een lange, zware en vervelende middag.
Na het tegendoelpunt begon SCD eindelijk wat grip te krijgen op het middenveld. Er ontstond een interessant en gelijkopgaand gevecht tussen twee ploegen die bereid waren om alles te geven voor een goed resultaat. SVO had meer balbezit, maar kon geen grote kansen creëren. En SCD was vaak in de counter erg gevaarlijk met de snelle Jeroen en Mustafa.
Na een afgeslagen aanval van SVO kwam SCD op gelijke hoogte bij een goede aanval over links. Mustafa gaf, na een goede individuele actie, voor en Jeroen volleyde de bal prachtig langs de SVO-keeper: 1-1.
Enkele minuten later viel ook de 2-1; Michael onderschepte op het middenveld de bal en gaf een steekpass op maat op Jeroen. Jeroen kon ongehinderd op het doel af en schoot beheerst binnen. Voor Jeroen was dit zijn vierde(!) doelpunt in de laatste twee wedstrijden.
Ondanks de nodige druk van SVO lukte het SCD om de 2-1 tussenstand te behouden tot aan de rust.

Na de rust was het SVO die alles op alles ging zetten om toch punten mee te nemen naar Ooij, maar het was SCD die de eerste kans kreeg. Tom kreeg meteen na rust een hoge bal vanuit het middenveld, nam hem mee en tikte de bal onhoudbaar voor de keeper nipt langs het doel. SVO zette veel druk op de thuisploeg, maar de thuisploeg speelde geconcentreerd en gemotiveerd. Ze streden voor elkaar en gaven zeer weinig weg achterin. Ondanks de grote druk van de uitploeg waren de enige echte kansen in de tweede helft voor SCD. Doordat de 3-1 uit bleef, bleef het spannend op Kremershof. Na ruim negentig minuten voetballen, floot de scheidsrechter af en klonk er luid gejuich op en langs het veld van SCD. Een zwaar bevochten, maar toch welverdiende overwinning van de mannen uit Deest.