SCD’33 – VVLK

Zondagmiddag 2 oktober 2017 speelde SCD hun eerste thuiswedstrijd van deze competitie.

Na de goede wedstrijd van vorige week tegen Dynamo Kolping begonnen de voetballers uit Deest vol goede moed tegen VVLK uit Leuth.

De door de zon overgoten middag begon erg goed. Vooral omdat de selectie werd vergezeld door Zoë Lentjes, die als pupil van de week voorafgaand aan de wedstrijd meedraaide met de mannen van SCD. Zij liet haar voetbalvaardigheden meteen zien tijdens de warming-up. De ene goede pass na de andere, ballen goed aangenomen en vooral veel goede en harde schoten vlogen van haar voet. Nadat Zoë de aftrap had genomen en gescoord had bij de tegenpartij, waarna zij de door de selectie van SCD gesigneerde bal mocht houden, begon de wedstrijd pas echt.

SCD begon niet heel scherp aan de wedstrijd en kon ook niet voorkomen dat VVLK meer balbezit had. De bezoekers drongen gedurende de eerste helft steeds meer aan, maar verder dan enkele afstandschoten kwamen zij niet. SCD was in de eerste helft alleen maar aan het verdedigen en kwam maar moeizaam op de helft van de tegenstander.
VVLK speelde sterk en SCD had het vooral moeilijk met de opkomende backs van de uitploeg die regelmatig ongedekt door konden lopen aan de flanken. Nadat de storm van VVLK was gaan liggen, leek SCD de rust te halen zonder tegendoelpunten. Niets was minder waar. Door een ongelukkig moment in de verdediging van SCD kreeg VVLK een niet te missen kans. De linkeraanvaller van VVLK kon ongehinderd op de keeper van SCD af lopen en legde de bal af die vervolgens simpel ingetikt  kon worden door de spits. Ietwat onnodig, maar misschien wel terecht als je naar het speelbeeld keek, ging de thuisploeg met een 0-1 achterstand de rust in.

De tweede helft ging SCD sterker en beter gepositioneerd van start. SCD joeg op de gelijkmaker. Maar de spelers uit Deest mistte de scherpte, waardoor het maar weinig kon creëren. VVLK kon, zoals in de eerste helft, makkelijk op de been blijven en kon ook het spel maken. Ondanks veel verzet van SCD kwam de uitspelende ploeg uit Leuth toch op een 0-2 voorsprong. Een bal die door de verdediging van SCD niet weggewerkt kon worden, werd op mooie wijze vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek geschoten.
In de slotfase speelde SCD aanvallender en ging de thuisploeg nog nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer. De thuisploeg werd iets dreigender en kreeg nog twee vrije trappen vlak buiten het strafschopgebied. Helaas leverden die vrije trappen geen doelpunten op. En waar de thuisploeg hoopte op een doelpunt kreeg het in de slotminuten nog eentje om de oren na een snelle uitbraak van VVLK. Zo werd de eerste thuiswedstrijd van het seizoen verloren met 0-3. De ploeg uit Leuth nam de drie punten mee terug en SCD bleef met lege handen achter.

Alex