SCD’33 verdiende méér……..

DSZ 1 – SCD 1

Vier doelpunten maken en dan tóch nog verliezen?! Dat is wat SCD afgelopen zondag overkwam. En de meest bepalende persoon op het veld? De scheidsrechter.

Zondagmiddag om 14.00 uur speelde SCD uit in Boven-Leeuwen tegen DSZ. De thuisspelende ploeg begon de wedstrijd goed en creëerde al gauw kleine kansen. Dat het lange tijd 0-0 bleef, was grotendeels te danken aan de SCD-keeper die wederom een geweldige wedstrijd speelde.
Nadat de grootste druk van DSZ was weggeëbd, kwam SCD steeds beter in het spel. De wedstrijd raakte steeds meer in balans tot vlak voor de rust; er werd gescoord. Het was SCD dat ietwat verrassend, maar niet onverdiend, op voorsprong kwam. Na een prachtige lange bal vanuit het middenveld was Robbert de verdediger te snel af en omspeelde handig de DSZ-keeper uit om vervolgens de bal in het lege doel te tikken. Met deze 0-1 stand gingen de ploegen de rust in.

De tweede helft begon iets later, doordat de scheidsrechter een blessure had op gelopen en behandeld moest worden.
Maar toen het eenmaal begonnen was, kwam SCD furieus uit de startblokken. De ploeg uit Deest zat er kort bovenop en gaf de thuisploeg geen ruimte om te voetballen. Beter nog… Het was SCD die steeds dreigender werd en aanspraak mocht maken op een doelpunt. En dat doelpunt kwam ook. Na hard werken, en enkele gewonnen duels op het middenveld, kwam de bal bij Joost terecht. Die bedacht zich geen moment en schoot de bal prachtig over de keeper in de bovenhoek. Na de 0-2 bleef het spelbeeld ongewijzigd. SCD bleef scherp voetballen en al gauw volgde de 0-3. Het was Robbert die zijn tweede goal van middag maakte na een goede aanval van SCD. De overtuiging waarmee hij deze mooie goal maakte, was tekenend voor de wijze waarop SCD tot dat moment voetbalde.
Na een uur voetballen zag het er prima uit voor SCD, totdat de scheidsrechter de bal pardoes op de stip legde. Hij meende te zien dat een centrale verdediger van SCD een aanvaller van DSZ had gehinderd. De vermeende veroorzaker van de penalty die de scheidsrechter aanwees, stond niet eens in de buurt van een DSZ-speler. Maar toch mocht de thuisploeg vanaf elf meter schieten en dat buitenkansje namen ze met beide handen aan: 1-3.
Na deze goal werd het een knotsgekke wedstrijd met een grote rol voor de scheidsrechter die vaak van een grote afstand de situatie moest inschatten vanwege zijn beperkte loopvermogen als gevolg van zijn blessure.
Met nog een klein half uur te gaan, scoorde DSZ namelijk nog 4x! Natuurlijk mag dat SCD niet overkomen, maar de thuisploeg kreeg wel heel veel hulp van de scheidsrechter. De 2-3 werd namelijk gemaakt vanuit een buitenspelpositie. Ondanks dat er gevlagd werd (3 man buitenspel volgens de vlagger), keurde de scheidsrechter de goal goed. Later in de wedstrijd gaf de scheidsrechter een discutabele penalty aan DSZ. Een DSZ-aanvaller liet zich makkelijk vallen in het strafschopgebied en kreeg een penalty mee. Zelfs de spelers van DSZ gaven toe dat dit absoluut geen penalty was, maar vanaf de stip werd er wel gescoord. Zo kwam DSZ van een 0-3 achterstand op een 4-3 voorsprong.
Dat de scheidsrechter niet goed floot, bleek vlak na de 4-3 ook weer. Maar nu een keertje in het voordeel van SCD. Bij een corner voor de ploeg uit Deest, waar de SCD-keeper mee op kwam, kwam de bal op de hand van een SCD –speler. De scheidsrechter floot weer. Maar tot verbazing van iedereen legde hij de bal voor SCD op de stip. Joost mocht vanaf 11 meter aanleggen en faalde niet: 4-4.
Maar het slotakkoord was toch aan de ploeg uit Boven-Leeuwen. In de blessuretijd kreeg SCD de bal niet goed weg uit hun strafschopgebied en wist DSZ toch de drie punten thuis te houden door de 5-4 te maken.

Dit was een middag met een zeer bittere nasmaak voor de spelers uit Deest. Zij speelden een uur heel goed voetbal en kwamen verdiend op 0-3. Maar DSZ kwam geheel terug in de wedstrijd door (vreemde) beslissingen van de scheidsrechter. Ik zal mijn verslag maar afsluiten met de woorden die ik uitsprak naar de scheidsrechter na het eindsignaal: ‘Hey scheids, we hebben vandaag niet van DSZ verloren, maar van jou!’