SCD’33 – SCE

 

De laatste competitie wedstrijd van 2013 wilde we graag winnend afsluiten. Met iets te schuiven in de opstelling wilde we meer dreiging op het middenveld creëren. Dit lukte aardig, Kerwin werd veelvuldig gezocht en van daaruit konden we het spelletje redelijk verdelen

Tot aan de 0-1 was er dus vrij weinig aan de hand. SCE zette goed druk, maar daar kwamen vrij aardig uit. In de 28ste minuut scoorde  SCE een op het randje van buitenspel de 0-1. Daarna kreeg Robbert de bal in de diepte gespeeld en schoot de bal net voorlangs. Een paar minuten later scoorde hij, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel en de goed fluitende scheidsrechter nam dit signaal over. Helaas voor ons, wij zagen hier een terecht doelpunt worden afgekeurd.

Ruststand; 0-1

Na de rust was het een ander verhaal. SCE zette goed druk, waren gretig, en kwamen er snel uit. Dit leidde ons tot het maken van een opstapeling van persoonlijke fouten. Voordat we het wisten stonden we met 0-3 achter.

Siebe werd in de zestien onderuit gehaald en Kerwin schoot deze strafschop  feilloos binnen, 1-3. Meteen daarop viel door te zwak een duel aan te gaan de 1-4. Na een mooie aanval over de linkerkant kwam de bal bij Kerwin terecht, die schoot deze beheerst, maar wel overtuigend binnen, 2-4.

Hierna volgde we weer een paar persoonlijke fouten en maakte we het SCE wel heel makkelijk, 2-5, 2-6 en 2-7.

Natuurlijk was er frustratie na de wedstrijd, dat mag, maar er is geen één speler die bewust een wedstrijd verliest of een fout maakt. Vertrouwen houden in elkaar en vooral de rust met elkaar bewaren. We moeten door elkaars kwaliteiten zo goed mogelijk weten te benutten zeker meer kunnen laten zien.

In de winterstop gaan we de boel op de rit zetten. Met een paar oefenwedstrijden en de terugkomende geblesseerde spelers (Nick, Menno en Vince) gaan we werken naar een goede tweede seizoenshelft!.

Marcel.