SCD’33 – Kolping-Dynamo

Zondag speelde SCD om 14.00 uur op Sportpark Kremershof tegen Kolping-Dynamo. Voor SCD was dit de eerste officiële wedstrijd na de winterstop, omdat de wedstrijd tegen FC Kunde vorige week werd afgelast bij het niet komen opdagen van de scheidsrechter. Kolping, die vorige week van koploper SVO won, verkeerde in goede vorm en was opgeklommen naar de top van de competitie.  Het beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden voor de mannen uit Deest.

De gasten uit Nijmegen mochten op de koude en winderige zondagmiddag aftrappen op het kunstgrasveld van SCD. In de eerste minuut werden de mannen uit Deest meteen gewaarschuwd. Bij een aanval over de linker flank schoot een aanvaller van Kolping ongevaarlijk op doel, maar de rebound die daarop volgde had een treffer kunnen opleveren. Freek, die wederom een fantastische wedstrijd keepte, kon met een katachtige reflex de bal nog net keren op de doellijn. Na dat moment werden de voetballers van Deest pas echt wakker en begonnen zij ook aan de wedstrijd. Met veel inzet, strijd en discipline kreeg de thuisploeg steeds meer grip op de wedstrijd. Na wat speldenprikjes van de aanvallers van Deest was het wachten op de 1-0. Halverwege de eerste helft viel die ook; bij een vrije trap kreeg de keeper van Kolping de bal niet onder controle en na een rommelige scrimmage kon Joost de bal in het doel werken.
Nadat de club uit Deest op voorsprong kwam, gingen de spelers van Kolping op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks alle inzet en wil van de Nijmegenaren om de gelijkmaker te maken, kwamen zij er niet aan toe. Dit was allemaal te danken aan het goede spel van SCD. Zij stonden goed gepositioneerd en wonnen veel duels op het middenveld. Het was juist SCD die dichtbij hun tweede goal was voor de rust; Michael schoot een vrije trap dichtbij de rand van het strafschopgebied hard op de lat. Maar gescoord werd er voor de rust niet meer.

SCD mocht de tweede helft aftrappen en moest proberen om hun voorsprong te verdedigen. En ook in de tweede helft begon de thuisploeg goed en scherp. Na een kwartier in de tweede helft kreeg SCD halverwege de helft van Kolping een vrije trap. Berat gaf de bal slim voor en Joep, die goed was weggelopen bij zijn directe tegenstander, prikte de bal beheerst in de goal: 2-0 SCD.
Ook na de 2-0 had SCD de overhand. Maar na 70 minuten voetballen raakte de thuisploeg hun scherpte kwijt en begon het ineens duels te verliezen en onnodig balverlies te lijden. Freek kon de eerste hachelijke momenten nog pareren met goede reddingen, maar na slecht verdedigen moest ook Freek toe zien hoe de bal van buiten de zestien in de bovenhoek vloog: 2-1. De minuten daarna waren spannend. Al helemaal nadat SCD met 10 verder moest na een rode kaart voor Bart die kort daarvoor was ingevallen. Kolping was daarna nog twee keer dicht bij de gelijkmaker. Bij een schot van afstand kon Freek de bal, terwijl hij zich volledige strekte, nog net tegen de lat duwen. En bij een één op één situatie schoot een Kolping aanvaller hoog over. Met hangen en wurgen trok SCD uiteindelijk toch aan het langste eind en gaf de scheidsrechter na veel blessuretijd het verlossende fluitsignaal.

SCD won moeizaam, maar verdiend van Kolping. Als SCD deze inzet, discipline en goede positiespel wekelijks kan laten zien, kan het nog een mooi seizoen worden. Ze hebben tegen Kolping laten zien dat zij ook van teams uit de top van deze competitie kunnen winnen. Op naar de volgende wedstrijden. Op naar de volgende overwinningen!