Evenementen
  • Geen evenementen

SCD zet goede reeks voort.

SCD1 reisde met een kleine selectie, maar vol goede moed af naar Wamel met de hoop om hun goede reeks voor te zetten. De ploeg van trainer Mark de Beijer heeft de laatste vier wedstrijden 10 punten weten te pakken, waarmee de ploeg voorlopig op een mooie zevende plaats staat in de ranglijst.
Unitas had eerder dit seizoen van SCD gewonnen op Kremershof en de ploeg uit Wamel staat in de stand op plek nummer zes. Één plek hoger dan SCD. Bij winst maakt SCD nog kans om de zesde plek in de competitie af te pakken van Unitas.

Iets na half drie floot de scheidsrechter, die overigens prima floot, af voor de start van de wedstrijd. Al snel bleken de twee ploegen erg aan elkaar gewaagd te zijn. De thuisploeg, Unitas, had een licht overwicht, maar SCD kwam in de beginfase nog niet in de problemen.
Het was zelfs de ploeg uit Deest die als eerste gevaarlijk werd bij een snelle uitbraak. Berat Yilmaz, die in de aanval stond, reageerde goed op een goede pass vanuit het middenveld en kon nét niet uithalen vanwege goed verdedigend werk van Unitas.
Gaande de eerste helft bleef het spelbeeld hetzelfde: een boeiend gevecht op het middenveld, waarbij Unitas telkens stuitte op de goed georganiseerde formatie uit Deest. En Deest kwam er af en toe gevaarlijk uit en had enkele keren geschoten buiten het strafschopgebied.
Het was ook niet heel verrassend dat er niet gescoord werd voor de rust.

Ook na rust was dit lang het spelbeeld, hoewel Unitas steeds meer naar voren liep en dreigender werd. Doordat de thuisploeg steeds nadrukkelijker op zoek ging naar de openingstreffer kwam er meer ruimte achterin. SCD had het soms moeilijk, maar de ploeg bleef geconcentreerd spelen en werd ook steeds gevaarlijker bij hun uitbraken.
Unitas leek halverwege de tweede helft als eerste te scoren, maar Bart de Klein, die in de goal stond, had een prima antwoord op een hard afstandsschot en tikte de bal via de lat over het doel.
Vlak daarna viel wel de eerste treffer van de wedstrijd. Unitas viel aan, maar SCD verdedigde wederom erg goed. De bal kwam bij Mark de Beijer terecht die een fantastische steekpass had op Jeroen van Mastigt. De snelle aanvaller schudde zijn directe tegenstanders af op snelheid en schoot de bal in de lange hoek: 0-1 voor SCD!
Na de openingstreffer trachtte Unitas nog te scoren, maar was het SCD die de kansen kreeg. Omdat de goede kansen van SCD niet werden benut, bleef het billenknijpen tot aan het laatste fluitsignaal. Na enkele minuten blessuretijd floot de scheidsrechter eindelijk af en mochten de mannen van SCD de drie punten meenemen naar Deest.

Zondag 27 mei wordt om 14.30 uur de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld op Kremershof tegen Aquila. Kan SCD deze goede reeks voortzetten? Kan het misschien de zesde(!) plek van Unitas veroveren? Wat er ook gebeurd deze zondag, Deest mag nu al trots zijn op HUN voetbalclub. Laat zien hoe trots u bent en kom deze zondag kijken naar de laatste wedstrijd van het seizoen!