SCD verliest nipt van SVO

SVO 1 – SCD’33 1

De spelers van SCD gingen met twee overwinningen op rij richting Ooij om de strijd aan te gaan met de koploper van deze competitie. Aangekomen in Ooij zagen ze het prachtige sportcomplex van Ooij. Een modern en ruim clubhuis, waar de DJ alles al klaar had staan voor het geval dat SVO de periode zou pakken wanneer het SCD zou verslaan, en mooie en grote kleedkamers maakten indruk op de spelers uit Deest. Maar het meest belangrijke deel van het sportcomplex, het voetbalveld, viel ontzettend tegen. Tijdens de eerste meters van de warming-up voelden de spelers van SCD al snel aan dat het een drassig, hobbelig en zwaar grasveld was.

Om 14.30 uur gaf de scheidsrechter, die overigens zeer goed floot, het startsein. Voordat alle toeschouwers een plekje hadden gevonden om naar de wedstrijd te kijken, lag de bal al in het net. Een SVO aanvaller kon ongehinderd van dichtbij bal aannemen en binnenschieten: 1-0. Een zwaar en moeilijk bespeelbaar grasveld, een zeer vroege achterstand, spelen tegen de koploper, het gure weer… Het zijn ingrediënten voor een lange en vervelende middag.

Gaande de eerste helft was het eigenlijk alleen maar wachten tot de 2-0 zou vallen. Ondanks veel inzet van de SCD-spelers lukte het hen niet om grip op de wedstrijd te krijgen; ze waren steeds net te laat bij de bal, waren onzorgvuldig in de passing en de tweede bal was telkens voor de thuisploeg. Ondanks de overwicht en kansen voor SVO werd er niet meer gescoord in de eerste helft en werd er gerust met een 1-0 voorsprong voor SVO.

Ondanks het teleurstellende spel van SCD in de eerste helft was er nog hoop een goed resultaat, omdat het nog ‘maar’ 1-0 stond. En dat beseften de spelers uit Deest zich maar al te goed. SCD kwam de tweede helft goed uit de startblokken en kreeg meteen meer grip op de wedstrijd. Na een afgeslagen aanval kreeg SCD een corner in de 50ste minuut. De bal werd hard en scherp voorgegeven en belandde prompt in het doel: 1-1. Dat het een eigen doelpunt was van een SVO-speler, drukte de vreugde niet bij het team uit Deest. De fase die hierna volgde was zeer boeiend. SCD en SVO waren erg gewaagd aan elkaar. Robbert, die een sterke wedstrijd speelde, dacht heel even aan scoren, toen hij goed reageerde op een gekeerd schot van de eveneens goed spelende Micheal. Robbert werd net te veel gehinderd door de verdedigers om de bal in te kunnen tikken. Ook kopte een SVO-verdediger de bal op zijn eigen lat bij een goede corner van Joost. Aan de andere kant kreeg SVO meerdere goede mogelijkheden, maar hield Freek, de eerste keeper van SCD, met zeer knappe reddingen SCD in de wedstrijd.

In de slotfase viel de beslissing toch. Juist toen SCD begon te hopen op een overwinning kreeg het toch een tegendoelpunt. Na een onhandige overtreding vlak bij het strafschopgebied van SCD kon SVO op een prettige plek aanleggen. Ondanks alle waarschuwingen van Mark, de trainer van SCD, kon er toch een SVO-speler ongehinderd van dichtbij de bal met het hoofd verlengen: 2-1.
De minuten die daarop volgden waren erg spannend, maar SVO kon de wedstrijd zonder kleerscheuren uitspelen en haalde zo de beslissende punten binnen om periodekampioen te worden.