Evenementen
  • Geen evenementen

SCD strijdend ten onder tegen VVLK

 

SCD strijdend ten onder tegen VVLK

Een week na de verrassende, maar zeer terechte overwinning op SVO gingen de mannen uit Deest vol goede moed op bezoek bij VVLK in het dorpje Leuth. VVLK staat hoog in de competitie en heeft de laatste wedstrijden met klinkende cijfers gewonnen. De mannen uit Deest waren dus gewaarschuwd.

Op een stralende lentedag traden de bezoekers uit Deest om 14.30 uur aan op het slechte en hobbelige grasveld van VVLK. Na enkele speldenprikjes kreeg SCD de eerste goede mogelijkheid: bij een afgeslagen hoekshop werd het schot van Michael Fakiera gekraakt en ook in de rebound kregen de spelers van SCD de bal niet in het doel. De thuisploeg uit Leuth kwam met de schrik vrij en kreeg daarna meer grip op de wedstrijd. VVLK kreeg in de restant van de eerste helft een licht overwicht, maar kwam niet tot echte kansen. Het team uit Deest toonde wederom veel inzet, concentratie en toewijding. De organisatie stond als een huis, maar aan de bal kon ook SCD geen vuist maken. Het logische gevolg was dan ook dat er tot aan de rust niet gescoord werd: 0-0.

Na de rust was het speelbeeld aanvankelijk identiek aan de eerste 45 minuten. Wederom had VVLK een licht overwicht en stond de uitploeg geconcentreerd en georganiseerd te verdedigen. Maar na een uur spelen kreeg VVLK toch hun eerste goede kans. Na een mooie aanval over links werd de bal goed voorgezet. Een VVLK-aanvaller kon ongehinderd binnen tikken, maar raakte hierbij hard de paal. Vlak na deze goede kans was het weer SCD die dichtbij de openingstreffer was. Het was Michael Fakiera die de uitploeg bijna op voorsprong zette. Zijn goed geplaatste vrije trap werd met veel moeite gekeerd door de keeper van VVLK.
De spanning nam na deze kansen toe in Leuth en het was uiteindelijk toch de thuisploeg die als eerste tot scoren kwam; na een overtreding, hangen aan een VVLK-aanvaller, kreeg de ploeg uit Leuth een strafschop. Dit buitenkansje werd benut door een VVLK-speler door de penalty feilloos binnen te schieten: 1-0.
Na de 1-0 ging SCD nog op jacht naar de gelijkmaker, maar echt goede kansen kreeg het niet. Daarentegen waren de uitbraken van VVLK erg gevaarlijk en aan het einde van de wedstrijd werd zo’n counter SCD fataal. Na een balverovering op het middenveld werd de counter prima uitgespeeld; een VVLK-aanvaller kon alleen op de SCD-doelman afkomen en schoot de bal behendig over de keeper heen. Hiermee was de wedstrijd ook meteen beslist en bleven de drie punten, ondanks verwoede pogingen van SCD in de laatste minuten, in Leuth. Met een illusie armer, maar wel met opgeheven hoofd konden de mannen van SCD terug naar Deest.