SCD onderschat DVE Trajanus

DVE Trajanus – SCD’33

Is het onderschatting?

Hadden meerdere mannen hun (voetbal)dag niet? Zijn de spelers van SCD al aan een winterstop toe? Wat de reden ook was, het was een dramatische middag in Nijmegen voor iedereen die SCD lief heeft.

Om 14.30 uur trapte D.V.E. in Nijmegen af. De Nijmeegse ploeg, die stijf onderaan in de competitie staat, kwam al snel op voorsprong bij hun eerste en enige echte aanval in de eerste helft. Hoewel de D.V.E. aanvaller ruim buitenspel leek te staan, werd de goal toch toegekend door de scheidsrechter. Voor SCD was het niet de eerste keer dat het in de beginfase van een wedstrijd tegen een tegendoelpunt aan liep.
Na deze koude douche werden de spelers uit Deest pas een beetje wakker, maar veel creëerden zij niet. Pas richting het einde van de eerste helft werd SCD gevaarlijk voor het Nijmeegse doel. Na goed en behendig doorzetten van Joost schoot Robbert de bal op de buitenkant van de paal. Vlak daarna was het wel raak. Na een goede aanval maakte SCD gelijk. De 1-1 was tevens de ruststand.

Na een donderpreek van de trainer, Mark de Beijer, hoopte iedereen die ook maar iets met SCD te maken had op een betere tweede helft. De tweede helft kwam er, maar het spel van de mannen uit Deest werd er niet beter op. Halverwege de tweede helft moesten zij daar ook voor boeten. Bart, die bij afwezigheid van Freek op goal staat, kon de eerste inzet van D.V.E. nog moeizaam pareren. Maar de tweede bal was, zoals vaker deze wedstrijd, voor de thuisploeg en zo kon een D.V.E. speler de bal ongehinderd nog nipt over de doellijn krijgen: 2-1.
Tot overmaat van ramp werd het vlak voor tijd zelfs 3-1 door een fraai doelpunt van D.V.E. ; bij een counter zag hun nummer 8 dat Bart ver voor zijn doel stond en schoot vanaf de zijlijn van een meter of 30 knap raak. Dat de SCD-aanvoerder in de blessuretijd nog de 3-2 vanaf de stip maakte, was alleen belangrijk voor de statistieken.

Het klopt dat het veld hobbelig en slecht was. Het klopt dat de scheidsrechter onhandig, en op het oog partijdig, floot. Het klopt dat de spelers van D.V.E. hun beperkte voetbalvaardigheden compenseerden met veel overtredingen, tackles en verbale gevechten. Dat alles maakte het voetballen niet makkelijker op. Maar deze nederlaag was zeer onnodig. Dit is een klassiek voorbeeld van verliezen van jezelf. Dit waren drie gemiste punten, terwijl het voor de thuisploeg de eerste overwinning was van dit seizoen.