Evenementen
  • Geen evenementen

SCD delft onderspit tegen FC. Kunde

Nadat SCD de afgelopen weken tegen de huidige nummer één en drie van de competitie had gespeeld, kwam de nummer twee van de ranglijst op bezoek op Kremershof. NSVV FC Kunde uit Nijmegen heeft ook dit jaar een sterke ploeg, dus makkelijk zal het niet worden.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er eerst een minuut stilte gehouden voor onze erelid B. de Klein. Uit respect voor hem speelde SCD met een rouwband om.
Om 14.00 uur gaf de scheidsrechter het startsein voor de wedstrijd. Al gauw bleek FC Kunde een geduchte tegenstander met veel lopende mensen die bal makkelijk rond lieten gaan. De spelers van SCD waren vaak net een stapje te laat met als gevolg dat er enkele overtredingen werden gemaakt. Uit een van die vrije trappen viel al vrij vroeg in de wedstrijd het eerste doelpunt voor FC Kunde. Een Nijmeegse speler krulde de bal hard en hoog in het doel: 0-1.
Na dit doelpunt bleef het spelbeeld hetzelfde. Het waren de bezoekers die een veldoverwicht hadden en SCD probeerde hen met man en macht tegen te houden. Helaas viel de 0-2 toch nog in de eerste helft. Een SCD-speler verspeelde de bal in de opbouw met als gevolg dat een FC Kunde speler daarna alleen op de SCD-keeper af kon lopen. Hij faalde niet en zette de Nijmegenaren op 0-2.
Ondanks een paar hachelijke momenten voor het SCD-doel bleef dit de stand tot aan de rust.

Na de rust kreeg SCD iets meer grip op het spel van FC Kunde. Desondanks waren de enige echte kansen toch weer voor de uitspelende ploeg. Met enkele knappe reddingen van de SCD-keeper Freek Toren bleef de stand 0-2 en mocht SCD blijven hopen op de aansluitingstreffer. Ondanks dat de wil en inzet er wel was, lukte het de thuisploeg niet om te scoren. De ruststand bleek dus ook de eindstand te zijn.