SCD 1 – Unitas 1

SCD 1 – Unitas ’28 1

Zondag 17 december 2017

Ondanks de steun en aanmoedigingen van Méys van der Velden lukte het SCD niet om de laatste drie punten voor de winterstop in Deest te houden.

Méys van der Velden, pupil van de week, mocht een keertje zijn team (F3) inruilen voor het eerste team van Deest. Na een stukje warmlopen en enkele positie-oefeningen mocht Méys aftrappen tegen Unitas. Hij en zijn broer slalomden om de spelers heen en schoten beide beheerst raak. Een prachtig begin voor wat een prachtige middag had moeten worden.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt en SCD zette Unitas meteen onder druk. Via Robert kwam de thuisploeg in de eerste minuten enkele keren dreigend richting het doel van Unitas, maar tot echte kansen kwam het niet. Na de eerste storm van SCD kreeg Unitas meer controle over de wedstrijd en SCD zakte helemaal weg. Dit had SCD vooral aan zichzelf te danken. De spelers uit Deest waren vaak net een stapje te laat, waardoor de tweede bal vaak voor Unitas was. En in de passing waren ze onrustig en slordig, waardoor de uitploeg de kans kreeg om het spel te dicteren. Het was dan ook te danken aan Bart de Klein, keeper van SCD, dat het tot aan de rust 0-0 bleef. Unitas was namelijk enkele keren dicht bij de openingstreffer geweest.

Nadat er in de rust duidelijke woorden naar elkaar waren uitgesproken en er een omzetting op het middenveld had plaatsgevonden, gingen de spelers van Deest vol goede moed weer het veld op. De tweede helft begon ook goed voor SCD. Zij hadden meer controle over de wedstrijd en zorgden voor steeds meer dreiging. Unitas had regelmatig overtredingen nodig om de spelers van Deest tegen te houden. Michael was bij een van die vrije trappen erg dicht bij de 1-0; na een goede strakke trap van zo’n 25 meter  kon de keeper van Unitas met de grootste moeite de bal nog net voor de doellijn keren.
De thuisploeg rook bloed, werd gretig en ging op jacht naar de 1-0. Vanaf de 70ste minuut liep Unitas steeds meer naar achteren en speelde SCD steeds offensiever. Het gevolg was dat er bij SCD achterin steeds meer ruimte ontstond. Daar maakte Unitas tien minuten voor tijd goed gebruik van. Na enkele waarschuwingsschoten maakte Unitas de belangrijke goal. Ondanks verwoede pogingen van de ploeg uit Deest, en een rode kaart voor een speler van Unitas, ging de uitspelende ploeg toch nog met 3 punten naar huis.

Deze wedstrijd is tekenend voor de eerste helft van dit seizoen. SCD deed in elke wedstrijd mee om de overwinning, maar het lukte hen vaak net niet om de overwinning uit het vuur te halen. Ze laten in ieder geval wekelijks zien dat er potentie zit in dit team. Dit team kan voetballen. Dit team kan strijden. Dit team kan ieder team in deze competitie het vuur aan de schenen leggen en zal wanneer het iets meer mee zit van ieder team kunnen winnen. Op naar een betere, en gelukkigere,  2e helft van het seizoen!