Belangrijke overwinning voor SCD

SCD’33 1 – SVHA 1

Een belangrijke overwinning

De spelers van SCD wisten vandaag wat hen te doen stond op deze koude zondag middag.

Ze moesten nog drie punten verdienen die zij de vorige wedstrijd misgelopen hebben tegen DVE Trajanus. En dit is ook wat ze gedaan hebben, maar hiervoor hebben ze moeten vechten.

Om 14:30 ging gaf de scheidsrechter het startsignaal. De Nijmeegse ploeg kwam al snel op voorsprong nadat de mannen van SCD niet scherp de wedstrijd begonnen. 20 minuten later kwam er een vrije trap tegen op een gevaarlijke plek, vlak buiten het 16-meter gebied. Deze vrije trap werd er gemakkelijk in geschoten. Door het natte kunstgras, waardoor de ballen gemakkelijke doorschieten over het veld, kon onze tweede keeper Bartje de Klein er niks aan doen om deze bal te stoppen. De stand op dit moment: 2-0. Zou dit een herhaling worden van de week ervoor?

Dit is niet waar de spelers van SCD op uit waren natuurlijk en waarvoor zij extra hard getraind hadden die week. Hierna wisten zij gelukkig de draad weer op te pakken binnen het spelletje. Er ontstonden aanvallen vanuit de thuisploeg en de wedstrijd zag er weer een stuk positiever uit. Vlak voor de rust na een goed opgebouwde aanval kwam er een schot van Joep van Bogaard die werd geblokt door de keeper waarna Robbert Jilesen de rebound er in wist te schieten.

In de rust werd de spelers moed in gesproken door trainer Mark de Beijer. De spelers liepen vastberaden het veld op om de wedstrijd positief voort te zetten.

SCD startte de tweede helft net zo sterk als zij de eerste helft hadden afgesloten. De spelers waren positief. Bij de spelers van SVHA begon langzaam frustraties te ontstaan door de beslissingen van de scheidsrechter. SCD kreeg ook een penalty mee die strak in de rechter hoek werd geschoten door aanvoerder Mustafa Güngor.  Het spel van SVHA zakte langzaam in gedurende de tweede helft en SCD maakte hier natuurlijk gebruik van. Gescoord werd er door Jasper Boer die na een snelle omschakeling de bal mee naar voren nam. Vanaf daar gaf hij de voorzet die door een fout van de keeper het doel in rolde. Op dit punt waren de frustraties, om de scheidsrechter, van SVHA nog verder opgelopen. Veel discussies ontstonden er in en naast het veld. Dit liep zo erg op dat de scheidsrechter er voor moest kiezen om de trainer van de tegenstander te verwijderen van het veld. Enkele minuten voor het eindsignaal kreeg SCD nog een vrij trap mee vanaf ongeveer 20 meter afstand. Deze schoot vrije trappen specialist Michael Fakiera er keurig in.

Eindstand: 4-2. Een verdiende overwinning voor de spelers van SCD, maar vooral een belangrijke overwinning. Deze had het team hard nodig voor het vertrouwen in het team, in zichzelf en voor de ranglijst natuurlijk.

Nicky